Retseptid
Võileib rebitud ahjulihaga
Koostisosad
u 400 g | eelmise päeva ahjupraadi |
1 | suur ciabatta |
1 sl | õli |
3 | punast sibulat |
0,5 | punast tšillit |
2 sl | punast veiniäädikat |
1 sl | mett |
1 sl | hakitud tüümiani |
paar peotäit salatisegu | |
1 | viilutatud marineeritud kurk |
soola, pipart | |
Kaste: | |
1 sl | terasinepit |
3 sl | majoneesi |
Valmistamine
Alles jäänud hõrgu ahjuprae jäägid sobivad suurepäraselt kasutamiseks järgnevate päevade võileiva kattena.
Viiluta sibulad õhukeselt, puhasta tšilli seemnetest ja viiluta samuti. Kuumuta pannil õli, lisa sibulad ja tšilli ning maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keskmisel kuumusel segades u 7-10 minutit, kuni sibulad on pehmed. Lisa mesi ja äädikas ning kuumuta veel paar minutit. Sega valmis kaste. Lõika ciabatta keskelt pikkupidi pooleks ja aseta mõlemad pooled paariks minutiks ahju soojenema. Määri saiapoolikutele kastet, tõsta alumisele osale salat, sibulasegu ja kahe kahvli vahel kiududeks rebitud ja pannimahladega segatud liha. Lao peale kurgiviilud ja kata pealmise saiapoolega. Lõika neljaks ja serveeri.
Retseptid ja fotod: Britt Paju