EST

Retseptid

Võileivatort maksapasteedi ja singiga

Koostisosad

18 viilu röstsaia (soovitavalt täistera röstsaia)
400 g (2 karpi) Küpsetatud maksapasteet rõõsa koorega
2 dl kurgisalatit (nt Salvest)
150 g Õhuline Viru sink
100 g riivjuustu
100 g majoneesi
1-2 küüslauguküünt (soovi korral)
0,5 tl aroomisoola
5-6 varrega kapparit
1-2 dl puljongit (immutamiseks)

Valmistamine

Lõika saiaviiludel servad ära. Sega riivitud juust majoneesi ja aroomisoolaga, soovi korral lisa ka riivitud küüslauguküüned. Lao serveerimisalusele 2×3 saiaviilu. Immuta puljongiga. Laota peale juustusegu ja sellele pooled õhulised singiviilud. Kata uue saiakihiga ja immuta taas puljongiga. Määri peale 1 karp pasteeti ja laota sellele 2 dl kurgisalatit. Lao peale viimane kiht saiu, immuta puljongiga ja määri peale teine karp pasteeti. Tõsta vähemalt tunniks-kaheks kuni üleöö külmkappi maitsestuma. Kaunista tort vahetult enne serveerimist ülejäänud singist tehtud singirooside, kurgisalati kuhjakeste ja kapparitega.