EST

Retseptid

Vutimuna-lihapallid muffinipannis

8 tk

Koostisosad

400 g Kodune hakkliha
1 sibul
Peotäis lehtpeterselli
1 suur kartul
3 viilu saia
1 dl vett, koort või piima
1 muna
Täidiseks:
8 vutimuna
soola ja musta pipart
oliiviõli
seesamiseemneid

Valmistamine

Leota saiaviile vees, piimas või koores. Haki sibul ja petersell. Keeda vutimune 2 minutit, jahuta külma voolava vee all ning koori. Sega hakkliha, leotatud sai, sibul ja petersell. Lisa toores muna ja jämedalt riivitud kartul, sega ning maitsesta hästi soola-pipraga.

Veereta peopesade vahel 8 palli. Vajuta igasse palli pöidlaga süvend, pane vutimuna sisse ja mätsi hakklihatainaga kinni. Keera pallidel kokkulapitud pool alla ja pane õliga määritud muffinipanni pesadesse (silikoonist muffinivormi pole vaja seest määrida) või selle puudumisel küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli ja puista üle seesamiseemnetega. Küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 10 minutit. Naudi keedetud kartulite , tatra või riisi ja värske salatiga.

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa