Musta leiva paneeringus šnitsel krõbeda rooskapsa ja kõrvitsaga

6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

2 pakki Rakvere musta leiva paneeringus šnitslit
500 g rooskapsaid
250 g puhastatud ja kooritud kõrvitsat
4 viilu Rakvere American Bacon toorsuitsupeekonit
50 g kuivatatud jõhvikaid
väike peotäis hakitud metspähkleid

Mee-sinepi vinegrett:
2 sl palsamiäädikat
1 sl teralist Dijoni sinepit
1 sl mett
1 sl külma vett
0,75 dl oliiviõli
1 tl tüümianilehti
soola, pipart

Koorene sinepikaste (soovi korral):
1 dl kuiva valget veini
1,5 dl vahukoort või köögikoort
1 sl teralist sinepit
1 tl tüümiani

 

Valmistamine

Valmista šnitsel vastavalt pakendi juhistele.

Vinegreti valmistamiseks kalla kõik koostisained purki ja keera kaas tugevalt kinni. Loksuta kiiresti, kuni saad ühtlase ja veidi paksenenud kastme. Lõika kõrvits u 2×2 cm kuubikuteks, puhasta ja poolita rooskapsad. Kalla soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda 2-3 minutit. Kurna ja loputa kiirelt külma veega. Tükelda peekon ja prae sügavamas malmpotis krõbedaks. Eemalda peekon ja potti jäänud rasvas pruunista kapsad ja kõrvitsad tugevamal kuumusel u 5 minuti jooksul, vahepeal pöörates. Parima tulemuse saad, kui valmistad need mitmes jaos, ühekordse kihina. Vajadusel lisa vahepeal veidi õli. Sega kuumutatud köögiviljad paari supilusikatäie kastmega, lisa jõhvikad ja pähklid ja kuumuta keskmise kuumuse juures ettevaatlikult segades veel paar minutit. Serveeri koos viilutatud šnitsliga ja nirista köögiviljadele soovi korral veel veidi kastet ja pudista peale krõbe peekon.

Soovi korral valmista ahjupannile jäänud lihajääkidest lisaks ka maitsev sinepikaste. Selleks kalla peale liha eemaldamist kuumale pannile vein ja puhasta see spaatliga. Kalla pannisisu väiksemasse potti ja lase tugeval kuumusel vedelikul poole vähemaks keeda. Lisa sinep ja koor ning keeda veidi, kuni segu pakseneb. Maitsesta tüümiani ja soola-pipraga.