Rakvere pelmeenid

Klassikalised Rakvere pelmeenid on alati olnud kiire ja maitsev kõhutäis. Keedetult või praetult – ikka on hea! Lisage ka vürtsi, näiteks tüümiani või salveilehti.

EAN
450 g 4750174056100
900 g 4740003011134

Koostisosad

täidis 50%, tainas. Täidise koostisosad: sealiha 45%, vesi, seapekk, veiseliha, sojavalk, sool, kuivatatud sibul, suhkur, must pipar. Taigna koostisosad: nisujahu, vesi, riisijahu, dekstroos, sool, vürtsid, lõhna- ja maitseained.

Võib sisaldada vähesel määral piima, sellerit, sinepit ja seesamiseemneid.

Valmistamine

Potis: aseta külmunud pelmeenid ükshaaval ja ettevaatlikult kergelt soolaga maitsestatud keevasse vette vahekorras 1 osa pelmeene ja 3 osa vett. Kui pelmeenid on kerkinud pinnale, keeda veel 5-7 minutit, aeg-ajalt segades. Tõsta pelmeenid keeduveest välja ja serveeri koheselt. Naudi koos hapukoore või sulatatud ürdivõiga.
Pannil: pane keskmisel kuumusel pannile õli ning lisa külmunud pelmeenid. Prae mõlemalt poolt umbes 4-5 minutit, kuniks pelmeenid on kuldpruunid.
Head isu!
Enne kasutamist kuumutada sisetemperatuurini +72 °C.

Säilitamine

-18 °C

Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta:
Energiasisaldus 1107 kJ / 264 kcal
Rasvu 12 g
Sh küllastunud rasvhappeid 4,0 g
Süsivesikuid 28 g
Sh suhkruid 0,8 g
Valke 11 g
Soola 1,4 g