Äge suitsuvorsti-toorjuustumääre

Retsept: Rando Volkov, Foto: Britt Paju

Koostisosad

Äge täissuitsuvorst 100g
Toorjuust 200g
Küüslauk 10g
Šalottsibul 30g
Tšillipipar 10g
Värske koriander 10g

Valmistamine

Lõika suitsuvorst kuubikuks, umbes 5mm.
Lõika küüslauk, tšilli ja sibul väikseks kuubikuks ja koriander peenikesteks ribadeks.
Prae pannil suitsuvorst kuni läheb krõbedaks, lisa lõigatud küüslauk, sibul, tšilli. Prae veel paar minutit. Lase jahtuda, et ei oleks kuum, aga nii, et rasvad jääksid vedelaks.
Sega toorjuust, praetud mass ja koriander kokku.
Tõsta anumasse ümber ja lase puhata vähemalt 2 tundi külmikus.