Ahjus küpsetatud Sinepine seasisefilee õunte ja köögiviljadega

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere Sinepist seasisefileed
1 sibul
4 küüslauguküünt
2 õuna
4 kartulit
3 porgandit
1 väiksem kaalikas
1 sl värskeid või 0,5 tl kuivatatud tüümianilehti
soola-pipart
veidi õli praadimiseks ja köögiviljade maitsestamiseks
serveerimiseks peotäis jõhvikaid

Valmistamine

Koori ja tükelda köögiviljad ja lõika õunad sektoriteks. Küüslauguküüned suru lihtsalt noaküljega kergelt lapikuks. Maitsesta soola-pipra ja tüümianiga. Kuumuta kuumakindla käepidemega pann, lisa õli ja pruunista sisefileed igalt küljelt paari minuti jooksul. Kalla maitsestatud köögiviljad pannile ja tõsta filee nende peale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 45 minutit, kuni liha on jumekas ja köögiviljad küpsed. Valmis roale puista mõned jõhvikad ja serveeri.