Ciabatta kukkel Hispaania toorvorsti ja päikesekuivatatud tomati, hummuse ning röstsibulaga

6
Retsept: Rando Volkov, Foto: Britt Paju

Koostisosad

Ciabatta kukkel 6 tk
Hispaaniapärased toorvorstid 400g
Lambasalat 60g
Konserveeritud kikerherned 300g
Päikesekuivaud tomatid 60g
Sidrunimahl 1/4 sidrunist
Vürtsköömen 20g
Tahini pasta 20g
Oliivõli 30ml
Sool, pipar maitsestamiseks

Valmistamine

Soojenda ahi kuni 220°C-ni. Küpseta toorvorste 8-10 minutit 220°C juures.
Blenderis sega kokku kikerherned, päikesekuivatatudtomatid, sidrunimahl, oliivõli, vürtsköömen ja tahini pasta, kuni on ühtlane ja kreemine mass. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.
Lõika ciabatta pooleks ja prae pannil ainult seest poolt kuni jääb kergelt krõbe. Võib teha ka rösteris.
Määri ciabatta mõlemad viilud hummusega, pane lambasalat, siis küpsetatud toorvorstid ja pane teise poolega kinni.