Frikadellisupp

Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

400 g Seahakkliha
4 rohelise sibula vart
1 muna
2 sl õli
2 l vett või puljongit
2 porgandit
3 kartulit
1 väiksem suvikõrvits
2 dl herneid
1 loorberileht
soola, pipart

Valmistamine

Haki rohelise sibula alumine pool koos heledama osaga ja kuumuta seda kergelt potipõhjas koos 1 sl õliga. Tõsta pool segust kõrvale. Lisa potti kooritud ja viilutatud porgand, loorberileht ja kuumuta segades veel veidi. Lisa puljong või vesi ja keeda 10 minutit. Lisa kartul ja keeda veel 10 minutit.Sega kokku hakkliha, muna ja eelnevalt kõrvale pandud roheline sibul ning maitsesta soola-pipraga. Vormi märgade käte abil väikesed frikadellid nii umbes teelusikatäiest hakklihasegust ja tõsta need supi sisse. Kuumuta, kuni frikadellid pinnale kerkivad. Vala lõpuks sekka ka herned ja viilutatud suvikõrvits ning üle jäänud hakitud värske roheline sibul ning tõsta pott tulelt.

Võid frikadellid keeta ka supist eraldi ning lisada need supile enne serveerimist – nii saad selgema supileeme.