Grillitud suvikõrvitsasalat ürdise jogurtikasmega

2-4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere Küüslaugu-grill liha 500g
1 väike roheline suvikõrvits
1 väike kollane suvikõrvits
1 küüslauguküüs
100 g Kreeka jogurtit
50 g hapukoort
3 sl väärisoliiviõli
0,5 sidruni mahl ja 1 tl riivitud sidrunikoort
2 sl hakitud murulaugu, tilli ja mündi segu + 1 sl peale puistamiseks
2 sl seedermänniseemneid
soola-pipart

Valmistamine

Rösti seedermänniseemned kuival pannil paari minuti jooksul kergelt jumekaks ja jäta ootele. Viiluta suvikõrvitsad u 1 cm paksuselt ja sega 1 sl õliga. Purusta küüslauguküüs, sega ülejäänud õliga ja lase u 5 minutit maitsestuda. Sega kokku jogurt ja hapukoor, lisa hakitud ürdid ja teelusika jagu küüslauguõli. Maitsesta soola-pipraga. Grilli suvikõrvitsaviilud minuti-paari jooksul mõlemalt poolt triibuliseks. Tõsta kaussi ja sega järele jäänud küüslauguõli, sidrunimahla ja riivitud sidrunikoorega ning maitsesta. Aja jogurtikaste suuremal taldrikul või vaagnal laiali (soovi korral võid jätta osa ka eraldi kastmena kausikesse tõstmiseks), lisa suvikõrvitsad ja puista peale veel hakitud ürte ja röstitud seedermänniseemneid.

Serveeri koos grillitud Rakvere küüslaugulihaga. Soovi korral paku kõrvale vardas grillitud pisikesi, eelnevalt keedetud noori kartuleid.