Kaelakarbonaad kooreses kukeseenekastmes

2
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere seakaelakarbonaadi lõike
1 sibul
1 küüslauguküüs
200 g kukeseeni
0,5 dl kuiva valget veini
2 dl vahukoort
1 tl teralist sinepit
1 tl tüümianilehti või ¼ tl kuivatatud tüümiani
veidi võid või õli praadimiseks
soola-pipart

Valmistamine

Haki sibul. Puhasta seened ning rebi suuremad nendest suupärasteks tükkideks.Pruunista liha pannil rasvaines mõlemalt poolt 3 minutit. Tõsta kõrvale. Kuumuta samal pannil sibulat ja kukeseeni segades u 5 minutit. Lisa küüslauk ja maitsesta soola-pipra ning tüümianiga. Lisa vein ja oota, kuni see peaaegu täielikult pannil aurustub, seejärel kalla sekka koor ja lisa sinep. Kuumuta, kuni kaste pakseneb, vajadusel lisa veidi vett. Tõsta kastmesse eelnevalt pruunistatud lihatükid ja lase korraks veel keema tõusta. Serveeri näiteks koos noorte keedetud kartulite ja soolakurgiga.