Lihakast kotletisegust kebab adžikaleemes
Koostisosad
2 pakki Lihakat kotletisegu 400g
20 g küüsaluku
10 g värsket koriandrit
5 g münti
10 g murulauku
50 g punast sibulat
7 g paprikapulbrit
3 g suitsupaprikapulberit
350 g gruusiapärast adžikat
350 ml vett
Valmistamine
Lõika küüslauk ja sibul väikesteks kuubikuteks. Lõika koriander, münt ja murulauk peenteks ribadeks. Sega suuremas kausis hakkliha, küüslauk, sibul, koriander, münt, murulauk ja mõlemad paprikapulbrid, kuni hakklihasegu on võimalikult ühtalne.
Kaalu umbes 150 grammised pallid ja keeruta pallid vorstikujuliseks. Küpseta kebabe eelsoojendatud ahjus 230 °C juures umbes 15 minutit, kuni tekib ilus pruun koorik.
Seni, kuni kebabid on ahjus, sega omavahel adžika ja vesi kokku ning hauta keskmisel kuumusel.
Kui kebabid on küpsed, tõsta need pannile kastme sisse ja hauta umber 5 minutit. Aeg-ajalt võid neile lusikaga kastet peale tõsta.