Lihapallivardad

24 varrast
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

300 g Minilihapallid
400 g sügavkülmutatud Eesti Pagari võiga pärmilehttaignaplaate
serveerimiseks:
ketšupit või muud meelepärast maitsestatud tomatikastet

Valmistamine

Lase taignal külmkapis sulada vähemalt 6-8 tundi. Tõsta 1 plaat lauale ja lõika 6 pikaks ribaks. Jaota laual igale taignaribale ühtlaste vahedega 4 lihapalli selliselt, et üks pall on taignariba peal ja teine all. Torka puitvarras ettevaatlikult läbi lihapallide ja taignariba, toimi samuti ka teiste varrastega. Tõsta vardad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200 kraadi juures 7-8 minutit või kuni lehttaignakeerud kaunilt kuldkollased. Lase veidi jahtuda ja serveeri tomatikastmega.