Pasta Bolognese köögiviljadega

Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Tomatisele hakklihakastmele annavad köögiviljad juurde mahlasust ja ka kasulikku vitamiinilaengut. Ja kui muidu köögiviljad taldrikuäärele jääma kipuvad, siis selle roa puhul ei ole see väga tõenäoline. Veiselihast kastme hautamine võtab küll pisut rohkem aega, kuid tulemus on seda väärt.

Koostisosad

400 g Veisehakkliha
2 sl oliiviõli
1 sibul, hakitud
1 küüslauguküüs, hakitud
1 sellerivars, hakitud
1 porgand, kooritud ja riivitud
150 g riivitud kõrvitsat
2 sl kontsentreeritud tomatipüreed
400 g purustatud konserveeritud tomateid
3 dl kuuma vett või puljongit
1 loorberileht
1 tl kuivatatud tüümiani
1 tl kuivatatud punet
meresoola, musta pipart
500 g täisteraspagette
riivitud parmesani
hakitud peterselli serveerimiseks

Valmistamine

Kuumuta sügavamas pannis õli sees sibul, küüslauk ja seller. Sega paar minutit ja lisa hakkliha, maitsesta soola-pipraga ning lisa ürdid. Sega sekka kõrvits ja tomatipasta ning kuumuta segades minutijagu. Lisa vesi, purustatud tomatid ja loorberileht ja sega läbi. Kata pann kaanega ja lase nõrgal kuumusel vaevu podisedes 1 tund haududa. Keeda pasta poolpehmeks ja serveeri koos kastmega. Kui kaste vajab vedeldamist, võid kasutada selleks pisut pasta keeduvett. Puista peale riivitud parmesani ja hakitud petersellilehti ja naudi.