Piprane seakaelakarbonaad ahjuköögiviljadega

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere Piprast seakaelakarbonaadi küpsetuskarbis
8 kartulit
1 punane sibul
6 küüslauguküünt
u 300 g minipaprikaid
rosmariinioksi
soola-pipart
veidi õli

Valmistamine

Koori sibul ja kartulid ning tükelda. Puhasta paprikad ja lõika neljaks. Suru küüslaugud noakülje abil lapikuks. Kalla köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja maitsesta õli, rosmariini, soola ja pipraga. Lisa küpsetuskarbiga seakaelakarbonaad ja toksi karbikaas kahvliga auklikuks. Küpseta vastavalt juhendile ahjus pöördõhu-programmil 30 minutit. Seejärel eemalda kate ja pruunista liha u 10 minuti jooksul. Keera kuumus maha ja lase veel 15 minutit pannitäiel järelvalmida. Kasuta karpi tekkinud leent kastmena ja serveeri.