Seavälisfileelõigud sidruni, küüslaugu ja suvikõrvitsaga

2-4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere seavälisfileest minutipihve
0,5 dl jahu
1 keskmine suvikõrvits
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
3 dl kanapuljongit
2-3 sl sidrunimahla ja veidi riivitud sidrunikoort
2 sl kappareid
50 g võid
2 sl õli
soola-pipart
hakitud tilli ja peterselli

Valmistamine

Lõika suvikõrvits ratasteks, haki sibul ja küüslauk. Maitsesta sealihalõigud soola-pipraga ja pööra jahus. Kuumuta pannil pool õli- ja võikogusest ning pruunista lihatükke mõlemalt poolt u 2 minutit. Eemalda liha pannilt ja jäta ootele. Pruunista kergelt suvikõrvits ja maitsesta soola-pipraga. Tõsta ka see pannilt ja lisa nüüd vajadusel pannile ülejäänud õli ja kuumuta hakitud sibulat selles paari minuti jooksul, kuni see on klaasjas. Lisa küüslauk ja puljong ning kuumuta tugevalt u 5 minuti jooksul või kuni puljongikogus on veerandi võrra kahanenud. Lisa ülejäänud või ja maitsesta sidrunimahla ja -koorega. Lisa sealiha ja suvikõrvits ning kuumuta koos veel paari minuti jooksul. Lisa kapparid, maitsesta vajadusel soola-pipraga ja puista peale hakitud ürte. Serveeri niisamuti või näiteks koos keedetud noorte kartuliga.