Seavälisfileest minutipihvid ahjukapsa ja koorese sinepikastmega
Koostisosad
1 pakk/380g Rakvere seavälisfileest minutipihve
300 g värsket kapsast
20 g võid
soola-pipart
Kaste:
1,5 dl kanapuljongit
1,5 dl köögikoort 20%
1 tl teralist sinepit
Serveerimiseks keedetud kartuleid ja hakitud värsket tilli
Valmistamine
Lõika kapsas õhukesteks paari sentimeetri paksusteks sektoriteks (jälgi, et juurikaosa oleks iga sektori küljes, nii seisab kapsas paremini koos). Sulata pannil või. Tõsta kapsaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda mõlemalt poolt võiga ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta ahjus 210-kraadi juures u 20-25 minutit, kuni kapsas on äärtest krõbe ja noaga katsudes pehme. Poole küpsemisaja pealt keera kapsasektoritel ahjus teine külg.
Kuivata minutpihvid majapidamispaberiga ja maitsesta soola-pipraga. Küpseta kuumal pannil koos või ja õliga paari minuti jooksul mõlemalt poolt, kuni liha on küps ja kerge jumega. Tõsta lihatükid taldrikule puhkama ja valmista samal ajal kaste. Selleks kalla samale pannile, kus lihatükke praadisid, puljong ning lase mõne minuti jooksul tugevalt keeda, lisa koor ja keeda veel minutike. Lõpuks sega sekka sinep ja keera kuumus maha. Võid kastme hulka segada ka lihataldrikule tekkinud mahlad. Tõsta minutipihvid taldrikutele, lisa kapsas ja kaste. Serveeri näiteks koos keedukartuliga ja puista peale hakitud värsket tilli.