Suvine kartuli-suitsuvorstisalat

4-6
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

500 g keedukartuleid (noored kartulid võid jätta ka koorimata)
150 g Rakvere Mõnus täissuitsuvorsti
2 kurki
6 redist
1 väike punane sibul
2 sl väikeseid kappareid
4 sl hakitud värsket tilli

Kaste:
5 sl väärisoliiviõli
1 sl teralist Dijoni sinepit
2 sl valge veini äädikat
soola, pipart

Valmistamine

Klopi kausipõhjas kokku kastme komponendid ja lisa hakitud till.

Lõika kartulid paari-kolme sentimeetristeks tükkideks ja tõsta kaussi. Lisa tükeldatud kurk ja viilutatud redis. Koori sibul ja lõika viiludeks või haki soovi korral peenemaks.

Eemalda täissuitsuvorstilt kest ja lõika vorst suupärasteks tükkideks. Lisa kapparid ja sega kõik kausis kokku. Vajadusel maitsesta täiendavalt soola-pipraga ja soovi korral puista peale veel hakitud tilli. Serveeri.