Tatra-panniroog hakkliha ja peekoniga

Neljale
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

400 g Veisehakkliha
1 pakk Suitsupeekon
2 dl tatart
1 sibul
soola ja musta pipart
2 varssellerivart
10 kirsstomatit
hakitud tilli

 

Praadimiseks:

õli

 

Kodujuustukaste:

7 kirsstomatit
400 g kodujuustu
1 dl majoneesi
5 sl hapukoort
Peotäis hakitud värsket tilli
aroomisoola

Valmistamine

Keeda alustuseks tatar soolaga maitsestaud veel pehmeks, nõruta sõelal. Valmista kodujuustukaste. Selleks tükelda tomatid sektoriteks ning sega kodujuustu, majoneesi ja hapukoorega. Maitsesta hakitud tilli ja aroomisoolaga. Tõsta serveerimiseni külma.

Panniroa tarvis koori ja haki sibul. Haki suitsupeekon, pruunista pannil, kuni rasv eraldub. Kuumuta pannil peekonirasvas ka sibul ja hakkliha, maitsesta soola-pipraga. Lisa pannile keedetud tatar, tükeldatud sellerivarred ja kuumuta kõike koos 5–6 minutit või kuni tatar on krõbe. Lisa ka poolitatud kirsstomatid ja hakitud till, kuumuta läbi ja maitsesta veel soola ja pipraga. Serveeri kodujuustukastmega.