Tomatine makaronivorm suitsuvorsti ja suvikõrvitsaga

Koostisosad
400 g penne makarone
1 latt Rakvere Tõeline täissuitsuvorsti
400 g purustatud konservtomateid
150 g suvikõrvitsat
150 g riivitud juustu (nt. mozzarella)
1 küüslauguküüs
1 tl paprikapulbrit
1 tl kuivatatud punet või 1 sl värskeid pune lehti
soola, pipart, veidi õli
Valmistamine
Eemalda suitsuvorstilt kest ja lõika vorst suupärasteks tükkideks. Tükelda ka suvikõrvits. Keeda makaronid rohke soolaga maitsestatud vees vastavalt pakendi juhistele poolpehmeks.
Samal ajal pruunista pannil kergelt suitsuvorst paari-kolme minuti jooksul. Eemalda see pannilt ja kuumuta samamoodi kergelt läbi ka suvikõrvits. Lisa veidi õli ja soola-pipart. Lisa pannile hakitud või läbi küüslaugupressi surutud küüslauguküüs ja purustatud tomatid. Maitsesta pune ja paprikaga ning kuumuta paari minuti jooksul läbi. Vajadusel lisa veel soola-pipart.
Kui makaronid on valmis kurna need ja sega tomati-suvikõrvitsakastmega läbi. Lisa sekka ka pruunistatud suitsuvorstitükid ja kalla segu ahjuvormi. Puista peale riivitud juust ja küpseta ahjus 200 kraadi juures u 20-25 minutit, kuni toit on kena ja jumekas. Soovi korral puista peale veidi värsket punet ja serveeri.