Ameerikapärane toorsuitsupeekon
Rakvere ameerikapärane peekon toob ka eestlaste lauale mõnusalt krõbedad peekoniviilud. Toorsuitsutatud peekon on valmistatud kondita seaküljetükist, mida on esmalt kuivatatud ja seejärel külma suitsuga suitsutatud. Mõnusalt krõbedad üliõhukesed triibulihaviilud sobivad hästi hommikuse härjasilma kõrvale, aga ka põnevatesse retseptidesse.
EAN | |
---|---|
150 g | 4740003009278 |
450 g | 4740003011738 |
Koostisosad
sealiha 95%, vesi, sool, antioksüdant E301, säilitusaine E250, suitsutuspreparaat
Valmistamine
Soovitame küpsetada enne söömist. Küpseta peekon mõnusalt krõbedaks – just nii nagu ameeriklased teevad. Lao peekoniviilud ühe kihina külmale pannile, ära õli lisa. Keera pliit madalamale keskmisele kuumusele ja küpseta peekoniviile aeg-ajalt pöörates 10–15 minutit, kuni peekon on kuldpruun. Sel viisil küpseb võimalikult palju rasva peekonist välja, ilma et peekon ise kõrbema läheks. Ahjus küpsetades lao peekoniviilud ühe kihina ahjupannile ja küpseta 200 °C eelkuumutatud ahjus 15–20 minutit. Hüva nõu: kui pannil või ahjus küpsetades tekib liiga palju rasva, vala seda vahepeal lihtsalt vähemaks. Pärast küpsetamist nõruta peekonit köögipaberi vahel. Kui krõbedus pole sinu jaoks esmatähtis, võid peekonit küpsetada ka mikrolaineahjus. Lao peekoniviilud ühe kihina köögipaberite vahele ja küpseta 3–4 minutit.
NB! Enne tarvitamist kuumtöödelda vähemalt sisetemperatuurini +72 °C.
Säilitamine
+2…+5 °C.
Avatult soovitame tarvitada 48 tunni jooksul.
Toodetud Poolas
Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta: | |
---|---|
Energiasisaldus | 1133 kJ / 274 kcal |
Rasvu | 25 g |
Sh küllastunud rasvhappeid | 10 g |
Süsivesikuid | <0,5 g |
Sh suhkruid | <0,5 g |
Valke | 13 g |
Soola | 2,5 g |