Ameerikapärane toorsuitsupeekon

Rakvere ameerikapärane peekon toob ka eestlaste lauale mõnusalt krõbedad peekoniviilud. Toorsuitsutatud peekon on valmistatud kondita seaküljetükist, mida on esmalt kuivatatud ja seejärel külma suitsuga suitsutatud. Mõnusalt krõbedad üliõhukesed triibulihaviilud sobivad hästi hommikuse härjasilma kõrvale, aga ka põnevatesse retseptidesse.

EAN
150 g 4740003009278
450 g 4740003011738

Koostisosad

sealiha 95%, vesi, sool, antioksüdant E301, säilitusaine E250, suitsutuspreparaat

Valmistamine

Soovitame küpsetada enne söömist. Küpseta peekon mõnusalt krõbedaks – just nii nagu ameeriklased teevad. Lao peekoniviilud ühe kihina külmale pannile, ära õli lisa. Keera pliit madalamale keskmisele kuumusele ja küpseta peekoniviile aeg-ajalt pöörates 10–15 minutit, kuni peekon on kuldpruun. Sel viisil küpseb võimalikult palju rasva peekonist välja, ilma et peekon ise kõrbema läheks. Ahjus küpsetades lao peekoniviilud ühe kihina ahjupannile ja küpseta 200 °C eelkuumutatud ahjus 15–20 minutit. Hüva nõu: kui pannil või ahjus küpsetades tekib liiga palju rasva, vala seda vahepeal lihtsalt vähemaks. Pärast küpsetamist nõruta peekonit köögipaberi vahel. Kui krõbedus pole sinu jaoks esmatähtis, võid peekonit küpsetada ka mikrolaineahjus. Lao peekoniviilud ühe kihina köögipaberite vahele ja küpseta 3–4 minutit.

NB! Enne tarvitamist kuumtöödelda vähemalt sisetemperatuurini +72 °C.

Säilitamine

+2…+5 °C.

Avatult soovitame tarvitada 48 tunni jooksul.

Toodetud Poolas

Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta:
Energiasisaldus 1133 kJ / 274 kcal
Rasvu 25 g
Sh küllastunud rasvhappeid 10 g
Süsivesikuid <0,5 g
Sh suhkruid <0,5 g
Valke 13 g
Soola 2,5 g