Inglisepärane toorsuitsupeekon

Inglisepärane toorsuitsupeekon on parim algus igale päevale. Paned aga pannile muna kõrvale praadima ning liharikas ja maitsev hommikusöök ongi valmis. Esmalt kuivatatud ja seejärel külmsuitsutatud peekon on suurema tailihasisaldusega, kuna koosneb lisaks seaküljetükile ka -välisfileest. Veidi paksemad viilud sobivad ülihästi pannil praadimiseks, kuid sobivad hästi ka grillimiseks või teisteski toitudes kasutamiseks, andes roale juurde mahlakust ja hõrku suitsust maitset.

Koostisosad

sealiha (95%), vesi, sool, suitsutuspreparaat, antioksüdant: E301, säilitusaine: E250.

Valmistamine

Soovitame küpsetada enne söömist kas pannil või ahjus – just nii nagu inglased seda teevad. Määri eelkuumutatud panni vähese rasvainega, lao peekoniviilud ühe kihina pannile ja küpseta aeg-ajalt pöörates keskmisel kuumusel 6–8 minutit, kuni peekon on kergelt pruunistunud. Ahjus küpsetades lao peekoniviilud ühe kihina ahjupannile ja küpseta 200 °C eelkuumutatud ahjus u 15 minutit. Inglisepärase hommikusöögi serveerimissoovitus: paku praetud inglisepärast peekonit koos praetud munade, tomati ja vorstikestega, kõrvale ube tomatikastmes ning röstitud saiaviile.

Säilitamine

+2…+5 ºC.

Avatult soovitame tarvitada 24 tunni jooksul.

Toodetud Poolas

Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta:
Energiasisaldus 964 kJ / 233 kcal
Rasvu 18 g
Sh küllastunud rasvhappeid 7,8 g
Süsivesikuid <0,5 g
Sh suhkruid <0,5 g
Valke 15 g
Soola 2,6 g