Ameerikapärane grillburger marineeritud sibulate ja sinihallitusjuustuga

Britt Paju Britt Paju
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

4 Eesti Pagari Burgerikuklit
8 sl Felix BBQ-mee kastet
4-8 tk Klassikaline grillburger veiselihast
8 viilu Ameerikapärane toorsuitsupeekon
90 g sinihallitusjuustu
4 peotäit tammelehesalatit
tomati ja kurgiviile
Kiirmarineeritud sibulad:
4 väiksemat punast sibulat
1 dl punast veiniäädikat
1 tl meresoola
2 sl suhkrut
1 loorberileht
2 tera nelki
5 tera musta pipart
paar tüümianioksa

Valmistamine

Marineeritud sibulate valmistamiseks koori ja viiluta sibulad. Lase äädikas koos suhkru ja maitseainetega keema ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Vala kuum segu sibulatele, sega ja lase jahtuda.
Küpseta kotletid grillil või pannil 10-12 minuti jooksul vahepeal keerates ja 3-4 minutit enne küpsemisaja lõppu lisa kotletile juustuviilud. Küpseta grillil krõbedaks ka peekon ja kuumuta burgerikuklid. Määri kuklite alumisele poolele pool kastmekogusest, kata salati, tomati- ja kurgiviiludega. Lisa peekon ja burgerid ning tõsta peale marineeritud sibulad. Määri burgerikübarale ülejäänud kaste ning aseta burgerile.