Grillitud ananassi ja paprikaga burger

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

4 Leiburi Brioche burgerikuklit
4 Rakvere Taste of America klassikalist veiseburgerit
4 viilu Epiim Special juustu
4 ananassiviilu
2 magusat punast paprikat*
4 tl suhkrut
„Frillice“ salatit

Kaste:
3 sl Felix Tomatiketšupit
3 sl majoneesi
1 sl Felix Malbe sinepit
1 sl sidrunimahla
näpuotsaga cayenne’i pipart

Valmistamine

Sega kokku kaste. Puista ananassiviiludele veidi suhkrut. Poolita paprikad, eemalda seemned ja määri viljaliha kergelt õliga. Grilli burgerid vastavalt pakendi juhistele. Kui kotlettidel teise poole keerad, kata küpsenud pool juustuga ja lase sellel sulada, kuni burger lõplikult valmib. Tõsta grillile ka ananassiviilud ja paprikapooled. Grilli paprikat mõne minuti jooksul, kuni see on pehmenenud, lase veidi seista ja eemalda soovi korral nahk. Anna ananassile grillil vaid kiirelt kuuma, kuni ta saab kerge jume ja mõned karamellised grillijutid. Kuumuta kiirelt ka kuklipooled.
Määri kuklipooltele kaste ja tõsta alumistele pooltele burgerikotletid, nendele grillitud ananass, paprika ja salat. Kata burgerid pealmiste kuklipooltega ja kinnita soovi korral grilltikuga.
*) – võid värske paprika grillimise asemel kasutada ka juba valmis grillitud konserveeritud paprikat.