Muna peekoniga portobello seenekübaras

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

4 portabello seent
1 suurem sibul
1 suurem küüslauguküüs
50 g riivitud parmesani juustu
1 pakk Ameerikapärane toorsuitsupeekon
4-5 oksakest värsket tüümiani
soola ja musta pipart
oliiviõli

Valmistamine

Murra seenejalad ära ja haki peeneks. Haki sibul ja küüslauk, kuumuta pannil õlis klaasjaks, lisa hakitud seenejalad ja pruunista. Sega hulka enamus riivjuustust, maitsesta soola ja musta pipraga. Jaga täidis võrdselt seenekübaratesse. Pudista peale tüümianilehti. Keera 2 peekoniviilu iga seene kübara äärde ümmarguse ringina. Löö muna pooleks ja libista munavalge kausikesse. Munakollane libista peekoniringi keskele, ja tõsta lusikaga peale umbes pool munavalgest. Jahvata peale soola ja pipart, puista peale ka väheke riivjuustu.
Pintselda seenekübarad grilliga kokkupuutuvalt poolelt õliga, nii ei jää nad resti külge kinni.
Tõsta seened grillile (või ahju 200 kraadi juurde) ning küpseta, kuni munakollane on hüübinud, juust on sulanud ja seened küpsenud ( umbes 10-15 minutit).