Pannkoogid hakklihatäidisega

8-10
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

Pannkoogid:
2 muna
1,5 dl jahu
2,5 dl piima
1 dl vett
20 g võid
0,5 tl soola

Hakklihatäidis:
1 pakk/400 g Rakvere Kodust hakkliha
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 väiksem porgand
0,5 tl tüümiani
1 tl suitsupaprika pulbrit (soovi korral)
2 dl puljongit
soola, pipart

Lisaks:
100 g juustu
hakitud peterselli või murulauku
hapukoort ja värsket salatit serveerimiseks

Valmistamine

Kalla kõik pannkoogi koostisained blenderisse v.a või ja töötle ühtlaseks. Lase 15 minutit tainal paisuda. Samal ajal haki sibul ja küüslauk ning kori ja riivi porgand. Kuumuta köögivilju pannil õli sees paar minutit, lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta paprika ja tüümianiga, lisa puljong ja kata pann kaanega. Lase u 20 minutit haududa, vahepeal sega. Samal ajal valmista teisel pannil pannkoogid. Selleks sulata pannil või, lisa tainale ja sega korraks veel läbi. Kala kuumale panile õhuke kiht tainast, küpseta keskmise kuumuse juures u 10 sekundit ja pööra kook ringi. Tee sama ülejäänud tainaga.
Eemalda hakklihapannilt kaas ja kui pannil on liigset vedelikku, siis tõsta kuumust ja kuumuta segades, kuni hakkliha on parajalt mahlane ja vedelik haihtunud. Jaga täidis pannkookide vahel, täida koogid ja keera rulli. Tõsta pannkoogid ahjuvormi, kata riivitud juustuga ja küpseta ahjus 220-kraadi juures 10 minutit või kuni juust on parajalt sulanud. Serveeri kohe ja paku soovi korral juurde hapukoort ja värsket salatit.