Burrito-hakkliharoog

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk/300 g Rakvere taist seahakkliha
1 sibul
2 küüslauguküünt
250 g salsakastet
1 tl suitsupaprika pulbrit (soovi korral)
1 tl kuivatatud punet (soovi korral)

Kaste:
2 sl Kreeka jogurtit
2 sl majoneesi
1 sl salsakastet
veidi laimimahla ja marineeritud jalapenoviilude vedelikku maitsestuseks

Lisaks:
2 dl täisterariisi
1 avokaado
1 laim
marineeritud jalapenoviile
120 g konserveeritud musti ube
100 g kirsstomateid

Soovi korral :
– asenda riis hoopis keedetud kinoaga
– lisa ka konservmaisi, viilutatud punast sibulat, värsket salatit, kurki, koriandrit või hoopis riivitud porgandit või muud meelepärast külmikus leiduvat
– Soovi korral võid kausiroale peale pudistada ka mõned kergelt purustatud maisikrõpsud

Valmistamine

Keeda riis vastavalt pakendi juhisele.

Haki sibul ja küüslauk ning pruunista pannil keskmise kuumuse juures vähese õliga u 3-4 minutit. Lisa hakkliha ja kuumuta, kuni see ei ole enam roosakas. Lisa salsa, aga jäta seda veidi ka kastme valmistamiseks. Sega ja kuumuta hakklihasegu paari minuti jooksul ning lisa soovi korral ka suitsupaprika ja pune ning maitsesta vajadusel soola-pipraga.

Kastme valmistamiseks sega kõik koostisained kokku. Lõpuks tükelda avokaado ja tomat ning kurk, sibul ja muud köögiviljad, kui neid kasutad. Jaga riis kaussidesse, tõsta peale hakklihasegu ja köögiviljad. Nirista peale kastet ja serveeri koos laimiviiludega.