Soe võileib rebitud sealiha ja chimichurriga

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere rebitud sealiha argentiinapärases marinaadis
1 baguette või 4 hot-dogi saia
20 g võid
4 sl majoneesi
1 punane sibul
200 g tomateid

Chimichurri:
suur peotäis petersellilehti (u 50 g)
1 punane tšilli
1 väike küüslauguküüs
1 tl kuivatatud punet
1sl punast veiniäädikat
u 0,75 dl oliiviõli
soola-pipart

Valmistamine

Chimichurri valmistamseks haki petersell peeneks. Eemalda poolitatud tšillilt seemneosad ja haki ka tšilli. Puista väiksemasse kaussi ja lisa läbi küüslaugupressi surutud küüslauguküüs, pune, sool-pipar ja veiniäädikas ning õli. Sega hoolega läbi ja lase maitsestuda kuni võileib valmib. Viiluta punane sibul (soovi korral lisa ka sellele veidi äädikat, soola ja suhkrut, et see kergelt marineeruks) ja tükelda tomatid. Soojenda liha vastavalt pakendi juhistele. Samal ajal lõika baguette neljaks ja poolita tükid pikkupidi, kuid mitte päris lõpuni välja. Kuumuta pannil või, ava sai ja pruunista algul kergelt pehme osa ja seejärel keera „saialiblikas“ pannil ringi ning pruunista kergelt ka koorikupool. Määri iga saia sisemus supilusikatäie majoneesiga, lisa kaks korda samapalju chimichurrit ja jaga liha saiade vahel. Lisa tomatid ja sibulaviilud ning naudi kohe.