Prosciutto peekon
Prosciutto peekon toob eestlaste lauale mõnusa maitserännaku Itaaliasse. Selle toorsuitsupeekoni teeb eriliseks spetsiaalne Itaalia vürtside segu, mis annavad tootele unikaalse Itaalia külmsuitsusingi – Prosciutto – maitse ja lõhna. Kergelt suitsuse Prosciutto singi maitsega üliõhukesed peekoniviilud sobivad eriti hästi omleti sisse, pajaroogadesse, pitsale ning mõnusalt krõbedana burgeri vahele ja hommikuse härjasilma kõrvale.
EAN | |
---|---|
140 g | 4740003015675 |
Koostisosad
sealiha (95%), vesi, jodeeritud sool, stabilisaatorid: E450, E452, dekstroos, antioksüdant: E301, säilitusaine: E250, lõhna- ja maitseained (sh suitsutuspreparaat).
Valmistamine
Soovitame küpsetada enne söömist. Lao peekoniviilud ühe kihina külmale pannile, ära õli lisa. Keera pliit madalamale
keskmisele kuumusele ja küpseta peekoniviile aeg-ajalt pöörates 10–15 minutit, kuni peekon on kuldpruun. Sel viisil küpseb võimalikult palju rasva peekonist välja, ilma et peekon ise kõrbema läheks. Ahjus küpsetades lao peekoniviilud ühe kihina ahjupannile ja küpseta 200 °C eelkuumutatud ahjus 15–20 minutit. Hüva nõu: kui pannil või ahjus küpsetades tekib liiga palju rasva, vala seda vahepeal lihtsalt vähemaks.
Pärast küpsetamist nõruta peekonit köögipaberi vahel. Kui krõbedus pole sinu jaoks esmatähtis, võid peekonit küpsetada ka mikrolaineahjus. Lao peekoniviilud ühe kihina köögipaberite vahele ja küpseta 3–4 minutit.
Säilitamine
+2…+5 °C
Avatult soovitame tarvitada 48 tunni jooksul.
Toodetud Poolas
Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta: | |
---|---|
Energiasisaldus | 1190 kJ / 285 kcal |
Rasvu | 25 g |
Sh küllastunud rasvhappeid | 10 g |
Süsivesikuid | <0,5 g |
Sh suhkruid | <0,5 g |
Valke | 15 g |
Soola | 2,2 g |