Verikäkiampsud peedi-mädarõikavahuga

35
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

2 Rakvere verikäkki jõhvikatega
100 g keedetud peeti
150 g toasooja maitsestamata toorjuustu
0,5 küüslauguküünt
1 sl peeneks hakitud murulauku
1-2 tl konserveeritud mädarõigast
soola ja pipart
veidi õli praadimiseks
jõhvikaid ja tüümianilehti kaunistamiseks

Valmistamine

Tükelda või riivi peet ja riivi küüslauk. Surista köögiviljad saumikseriga püreeks, lisa toorjuust ja mädarõigas ning surista veel veidi. Maitsesta, sega sekka murulauk ja tõsta segu pritsikotti või pane lihtsalt väiksemasse kaussi ja aseta külmikusse, kuni serveerima asud.

Viiluta verikäkk ja prae viile kergelt mõlemalt poolt paari minuti jooksul. Tõsta vaagnale ja pritsi iga verikäkiviilu keskele veidi vahtu ning kaunista jõhvikate ja tüümianilehtedega.