Punase veini marinaadis grill-liha sea välisfileest

Naturaalse punase veiniga klassikaline marinaad teeb puhta tailiha mahlakuse veelgi isuäratavamaks – iga suutäis on kui hõrk ja täiuslik maitseelamus.

EAN
~2kg 003596

Koostisosad

sealiha (85%), marinaad. Marinaadi koostisosad: vesi, rapsiõli, sool, suhkur, punane vein (0,37%), vürtsid, maitsetaimed, lõhna- ja maitseained (sh soja, seller), pärmiekstrakt, hüdrolüüsitud taimne valk, toiduvärvid: karamell, paprikaekstrakt, happesuse regulaatorid: E330, E262.

Võib sisaldada vähesel määral sinepit, nisu, rukist ja piima.

Valmistamine

Aseta liha grillile hõõguvate süte kohale siis, kui saad hoida kätt 10 cm kõrgusel grillresti kohal end põletamata 3–4 sekundit. Alustuseks grilli lihalõike kummaltki poolt kõrgemal temperatuuril u 1 minut, et lihamahlad kinni jääksid. Edasi ära pööra lihatükke rohkem kui üks kord, sest liigne pööramine muudab liha kuivaks. Kasuta pööramisel grilltange, mitte kahvlit, et vältida mahlade väljanõrgumist. Grilli liha umbes 10 minutit kummaltki poolt. (Ahjus küpseta liha ~200 ˚C juures umbes 40 minutit.) Pehmema ja mahlasema roa saad, kui jätad liha lõpuks veel kaane alla madalamal kuumusel hauduma.

Säilitamine

0…+4 °C

Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta:
Energiasisaldus 651 kJ / 156 kcal
Rasvu 8 g
Sh küllastunud rasvhappeid 1,9 g
Süsivesikuid 0,9 g
Sh suhkruid 0,9 g
Valke 20 g
Soola 1,1 g