Punase veini marinaadis grill-liha sea välisfileest
Naturaalse punase veiniga klassikaline marinaad teeb puhta tailiha mahlakuse veelgi isuäratavamaks – iga suutäis on kui hõrk ja täiuslik maitseelamus.
EAN | |
---|---|
~2kg | 003596 |
Koostisosad
sealiha (85%), marinaad. Marinaadi koostisosad: vesi, rapsiõli, sool, suhkur, punane vein (0,37%), vürtsid, maitsetaimed, lõhna- ja maitseained (sh soja, seller), pärmiekstrakt, hüdrolüüsitud taimne valk, toiduvärvid: karamell, paprikaekstrakt, happesuse regulaatorid: E330, E262.
Võib sisaldada vähesel määral sinepit, nisu, rukist ja piima.
Valmistamine
Aseta liha grillile hõõguvate süte kohale siis, kui saad hoida kätt 10 cm kõrgusel grillresti kohal end põletamata 3–4 sekundit. Alustuseks grilli lihalõike kummaltki poolt kõrgemal temperatuuril u 1 minut, et lihamahlad kinni jääksid. Edasi ära pööra lihatükke rohkem kui üks kord, sest liigne pööramine muudab liha kuivaks. Kasuta pööramisel grilltange, mitte kahvlit, et vältida mahlade väljanõrgumist. Grilli liha umbes 10 minutit kummaltki poolt. (Ahjus küpseta liha ~200 ˚C juures umbes 40 minutit.) Pehmema ja mahlasema roa saad, kui jätad liha lõpuks veel kaane alla madalamal kuumusel hauduma.
Säilitamine
0…+4 °C
Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta: | |
---|---|
Energiasisaldus | 651 kJ / 156 kcal |
Rasvu | 8 g |
Sh küllastunud rasvhappeid | 1,9 g |
Süsivesikuid | 0,9 g |
Sh suhkruid | 0,9 g |
Valke | 20 g |
Soola | 1,1 g |