Rakvere pelmeenid

Klassikalised Rakvere pelmeenid on alati olnud kiire ja maitsev kõhutäis. Keedetult või praetult – ikka on hea! Lisage ka vürtsi, näiteks tüümiani või salveilehti.

EAN
900 g 4740003011134

Koostisosad

Täidis 50%, tainas. Täidise koostisosad: sealiha 49%, vesi, seapekk, sojavalk, sool, kuivatatud sibul, suhkur, must pipar. Taina koostisosad: nisujahu, vesi, riisijahu, dekstroos, sool, vürtsid, lõhna- ja maitseained. Lihapäritolu – EL.

Võib sisaldada vähesel määral piima, sellerit, sinepit ja seesamiseemneid.

Valmistamine

Potis: lisa külmutatud pelmeenid soolaga maitsestatud keevasse vette. Kui pelmeenid tõusevad pinnale, keeda veel 5-7 minutit. Kurna ja serveeri kohe.
Pannil: kuumuta pannil veidi õli, lisa külmutatud pelmeenid ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 4-5 minutit, kuni need on kuldpruunid.
Head isu!
Enne kasutamist kuumutada sisetemperatuurini +72 °C.

Säilitamine

-18 °C

Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta:
Energiasisaldus 1053 kJ / 251 kcal
Rasvu 11 g
Sh küllastunud rasvhappeid 3,6 g
Süsivesikuid 28 g
Sh suhkruid 0,8 g
Valke 10 g
Soola 1,4 g