Grillitud pitsasai

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

400g Kodune hakkliha
1 Gruusia sai
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 tl kuivatatud punet
3 dl pitsakastet, passatat või purustatud tomatite konservi
200 g juustu
tomati-, punase sibula ja suvikõrvitsaviile
oliiviõli saia määrimiseks

Valmistamine

Pruunista pannil hakkliha koos vähese õli ning hakitud sibula ja küüslauguga. Lisa tomatipasta ja pune ning maitsesta. Prae veel paar minutit, seejärel tõsta kõrvale.

Poolita sai keskelt, nii et saad kaks õhukest saiapõhja. Määri tugevam pool õliga ja tõsta pehmele sisule tomatikaste, kolmveerand juustukogusest ja jaga saiadele hakklihasegu. Peale tõsta köögiviljaviilud ja pudista kõik üle järele jäänud juustuga. Kui saad kätt grillrestist ja sütest 10 cm kaugusel hoida ligi 5 minutit, tõsta saiad grillile, kata kaanega ja küpseta mõne minuti jooksul, kuni põhi on krõbe ja juust sulanud.