Lihapallid grillitud baklažaanidipi ehk babaganoushiga

Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 muna
1 sl riisijahu
100 g suvikõrvitsat
1 küüslauguküüs
1 väiksem sibul
0,5 tl kuivatatud tüümian

Baklažanidipp:
2 Baklažani
1 küüslauguküüs
1 sl tahiinit
¼ tl jahvatatud vürtsköömneid
3 sl oliiviõli
2 sl sidrunimahla
Peale 2-3 hakitud tomatit, granaatõunaseemneid,
hakitud Kreeka pähkleid ja peterselli

Valmistamine

Torgi baklažaanid kahvliga auguliseks ja tõsta grillile.

Küpseta kaane all u 25 minutit, vahepeal keerates, kuni baklažaanid on pehmed ja lössi vajunud.

Samal ajal valmista hakklihapallid. Selleks riivi suvikõrvits ja maitsesta kergelt soolaga. Jäta ootele. Haki kergelt sibul ja küüslauk ning töötle saumikseri abil püreeks. Lisa hakklihale sibulasegu, muna, riisijahu ja tüümian. Pigista käte vahel suvikõrvitsast liigne vedelik välja ja lisa suvikõrvits samuti hakklihale. Maitsesta ja sega läbi. Vormi väikestes pallideks ja pruunista kergelt näiteks grillile asetatud malmpannil. Lükka varrastele.

Baklažaanidipi valmistamiseks koori grillitud baklažaanilt koor ja püreesta sisu saumikseri abil koos küüslaugu, tahiini, sidrunimahla, õli ja vürtsköömnetega. Grilli hakklihapallidega vardaid süte kohal u 5 minuti jooksul, et need soojeneksid ja suitsust maitset juurde saaksid. Tõsta baklažaanidipp serveerimistaldrikule, puista peale hakitud tomat, pähklid, granaatõunaseemned ja petersell ning lisa hakklihapallidega vardad. Serveeri kohe ja paku kõrvale näiteks lavašši.