Lihapallid teriyaki ja lillkapsaga

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere Maitselt mahedaid lihapalle
600 g lillkapsaõisikuid
1 punane sibul
3 sl teriyaki kastet + 1 tl kastme jaoks
1 küüslauguküüs
1 tl riivitud ingverit
3 sl majoneesi
soovi korral seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat
Serveeri näiteks riivitud porgandi ja keedetud riisiga

Valmistamine

Lase potis vesi keema ja maitsesta soolaga, lisa lillkapsaõisikud ja keeda 5 minutit. Kurna.

Pruunista lihapallid kiirelt pannil. Poolita ja viiluta sibul. Tõsta kõik nimetatud komponendid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Sega teriyaki küüslaugupressist läbi surutud küüslauguküüne ja ingveriga ning saadud segu omakorda ahjuplaadisisuga. Küpseta 200-kraadijuures u 10-15 minutit.

Sega samal ajal kastmeks kokku majonees ja teriyaki ja serveeri koos toiduga. Puista peale ka hakitud rohelt sibulat ja seesamiseemneid.

Paku näiteks koos riivitud porgandi ja keedetud riisiga.