Seastrooganov

4-6
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Koostisosad

900 g Seastrooganov
3 sl õli
2 sibulat
2 sl jahu
7 dl kuuma vett
2 dl hapukoort
2 sl tomatipüreed
maitserohelist (tilli või lehtpeterselli)
soola ja musta pipart

Valmistamine

Pruunista toasoojad lihatükid mitmes jaos suuremal pannil õlis. Lisa tükeldatud sibulad ja pruunista ka need, maitsesta soola-pipraga. Puista peale jahu ja sega läbi. Vala üle keeva veega ning kuumuta keemiseni. Hauta 5–10 minutit. Lisa hapukoor ja tomatipüree, sega läbi ning kuumuta liha pehmenemiseni. Viimistle maitse ja puista peale hakitud maitserohelist. Maitsesta soola-pipraga. Serveeri keedetud tatra, riisi või kartulite ning meelepärase salatiga. Ka marineeritud peet sobib siia hästi!