Tomatine makaronivorm lihapallidega

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere tomati-juustu lihapalle
u 250 g täistera penne pastat
1 sibul
2 küüsluguküünt
2 x 400 g purustatud tomatite konservi
1 tl kuivatatud punet
1 tl suitsupaprikapulbrit
0,5 tl jahvatatud cayenne’i pipart
100 g mozzarella juustu
hakitud värsket peterselli
veidi õli praadimiseks, soola-pipart

Valmistamine

Pruunista lihapallid pannil u 5 minuti jooksul ja tõsta kõrvale. Samal pannil kuumuta hakitud sibulat ja küüslauku, kuni need on pehmenenud ja lisa segades maitseained ning tomatid. Lase vaikselt u 15 minutit podiseda.

Samal ajal kalla pasta keevasse, soolaga maitsestatud vette ja keeda vastavalt pakendi juhistele poolpehmeks. Jäta u 2 dl pastakeeduvett alles ja kurna pasta sõelal.

Sega pasta tomatikastmega ja lisa pastakeeduvett, nii et segu ei jääks kuivaks. Maitsesta vajadusel täiendavalt. Kalla pannisisu u 24 cm läbimõõduga ahjuvormi, suska sisse lihapallid, rebi juust tükkideks ja lisa toidule. Nirista peale veidi õli ning küpseta ahjus 200-kraadi juures u 15 minutit, kuni juust on sulanud.