Vahemere feta-hakklihapallid
Pane riivsai koos vedelikuga kaussi ja lase 10 minutit paisuda. Haki tomatikastme tarvis sibul ja küüslauk ning pruunista õlis. Lisa tomatikonserv ja vesi ning hauta 10 minutit madalal kuumusel. Maitsesta soola, suhkru ja punega.
Sega hakkliha soola, pipra ja riivsaiaga ning lisa pisikesteks kuubikuteks lõigatud feta. Vormi saadud tainast kuus kuni kaheksa suuremat pallikest. Pruunista need igalt poolt võis ja tõsta kastmesse. Hauta madalal kuumusel kaane all 5–10 minutit. Serveeri meelepärase lisandiga!
Koostisosad
Hakklihapallid:
0,5 dl riivsaia
1,5 dl vett või piima
1 tl soola
1 tl musta pipart
50 g fetajuustu
1 sl võid või õli praadimiseks
Tomatikaste:
1 suur hakitud sibul
1–2 purustatud küüsaluk
1 sl õli
400 g purustatud tomateid
1 dl vett
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
2 tl/sl kuivatatud või hakitud värsket punet
Serveerimiseks:
keedetud riisi või spagette