Vahemere feta-hakklihapallid

4
Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Pane riivsai koos vedelikuga kaussi ja lase 10 minutit paisuda. Haki tomatikastme tarvis sibul ja küüslauk ning pruunista õlis. Lisa tomatikonserv ja vesi ning hauta 10 minutit madalal kuumusel. Maitsesta soola, suhkru ja punega.

Sega hakkliha soola, pipra ja riivsaiaga ning lisa pisikesteks kuubikuteks lõigatud feta. Vormi saadud tainast kuus kuni kaheksa suuremat pallikest. Pruunista need igalt poolt võis ja tõsta kastmesse. Hauta madalal kuumusel kaane all 5–10 minutit. Serveeri meelepärase lisandiga!

Koostisosad

Hakklihapallid:

0,5 dl riivsaia

1,5 dl vett või piima

1 tl soola

1 tl musta pipart

50 g fetajuustu

1 sl võid või õli praadimiseks

Tomatikaste:

1 suur hakitud sibul

1–2 purustatud küüsaluk

1 sl õli

400 g purustatud tomateid

1 dl vett

0,5 tl soola

1 tl suhkrut

2 tl/sl kuivatatud või hakitud värsket punet

Serveerimiseks:

keedetud riisi või spagette