Rakvere pelmeenid
Klassikalised Rakvere pelmeenid on alati olnud kiire ja maitsev kõhutäis. Keedetult või praetult – ikka on hea! Lisage ka vürtsi, näiteks tüümiani või salveilehti.
EAN | |
---|---|
450 g | 4750174056100 |
900 g | 4740003011134 |
Koostisosad
täidis 50%, tainas. Täidise koostisosad: sealiha 45%, vesi, seapekk, veiseliha, sojavalk, sool, kuivatatud sibul, suhkur, must pipar. Taigna koostisosad: nisujahu, vesi, riisijahu, dekstroos, sool, vürtsid, lõhna- ja maitseained.
Võib sisaldada vähesel määral piima, sellerit, sinepit ja seesamiseemneid.
Valmistamine
Potis: aseta külmunud pelmeenid ükshaaval ja ettevaatlikult kergelt soolaga maitsestatud keevasse vette vahekorras 1 osa pelmeene ja 3 osa vett. Kui pelmeenid on kerkinud pinnale, keeda veel 5-7 minutit, aeg-ajalt segades. Tõsta pelmeenid keeduveest välja ja serveeri koheselt. Naudi koos hapukoore või sulatatud ürdivõiga.
Pannil: pane keskmisel kuumusel pannile õli ning lisa külmunud pelmeenid. Prae mõlemalt poolt umbes 4-5 minutit, kuniks pelmeenid on kuldpruunid.
Head isu!
Enne kasutamist kuumutada sisetemperatuurini +72 °C.
Säilitamine
-18 °C
Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta: | |
---|---|
Energiasisaldus | 1107 kJ / 264 kcal |
Rasvu | 12 g |
Sh küllastunud rasvhappeid | 4,0 g |
Süsivesikuid | 28 g |
Sh suhkruid | 0,8 g |
Valke | 11 g |
Soola | 1,4 g |