Rakvere pelmeenid


Klassikalised Rakvere pelmeenid on alati olnud kiire ja maitsev kõhutäis. Keedetult või praetult – ikka on hea! Lisage ka vürtsi, näiteks tüümiani või salveilehti.
EAN | |
---|---|
450 g | 4750174056100 |
900 g | 4740003011134 |
Koostisosad
täidis (50%), tainas. Täidise koostisosad: sealiha (45%), vesi, seapekk, veiseliha, sojavalk, sool, kuivatatud sibul, suhkur, must pipar. Taina koostisosad: nisujahu, vesi, riisijahu, dekstroos, sool, vürtsid, lõhna- ja maitseained.
Võib sisaldada vähesel määral piima, muna, sellerit, sinepit ja seesamiseemneid.
Valmistamine
Praadige pelmeene kuumutatud pannil õli või võiga.
Pelmeenid muutuvad mõnusalt kuldpruuniks, kui praete neid madalal kuumusel kaane all ja mõlemalt poolt. Keetmisel asetage pelmeenid ühekaupa keevasse vette vahekorras 1:3. Kui pelmeenid on kerkinud veepinnale, keetke neid veel 5–7 minutit. Et pelmeenid kokku ei kleepuks, lisage keeduvette toiduõli. Maitse elavdamiseks lisage loorberit, pipart või teisi vürtse. Suurepärase tulemuse saate ka keedetud pelmeene üle praadides. Lisage maitse järgi soola ning nautige koos hapukoore, ketšupi või mõne muu oma lemmikkastmega. Head isu!
Säilitamine
-18 °C
Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta: | |
---|---|
Energiasisaldus | 1036 kJ / 247 kcal |
Rasvu | 11 g |
Sh küllastunud rasvhappeid | 2,4 g |
Süsivesikuid | 27 g |
Sh suhkruid | 1,9 g |
Valke | 10 g |
Soola | 1,4 g |