Sinepine seapraad ahjuköögiviljadega

Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

u 1200 g kaaluv Rakvere sinepine seapraad küpsetuskotis*
800 g kartuleid
300 g porgandeid
2 punast sibulat
1 küüslaugupea
2 mandariini
50 g jõhvikaid
2-3 rosmariinioksa
2 sl õli
soola, pipart

Valmistamine

Koori kartulid, porgandid ja sibulad . Lõika kartulid neljaks või väiksemad kartulid lihtsalt pooleks. Lõika samuti suuremateks tükkideks ja sibulad kaheksaks sektoriks. Murra küüslauguküüned lahti, aga ära koori neid. Tõsta köögiviljad ahjuplaadile ja maitsesta 2 sl hakitud rosmariinilehtede ja soola-pipraga ning sega läbi õliga. Lisa pannile ka pakendis seapraad ja küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund. Eemalda praepakendilt ülemine osa, sega köögivilju ja lisa poolitatud mandariinid ja jõhvikad ning tõsta kuumus 220-kraadini. Küpseta veel u 15-20 minutit, kuni praad ja köögiviljad on jumekad (vajadusel eemalda praad ja pruunista köögivilju veel eraldi mõned minutid). Kurna praeleem ja kasuta kastmena. Serveeri liha koos köögiviljadega ja kaunista rosmariiniokstega.
NB! Kui praad kaalub rohkem ja vajab pikemat küpsemisaega (jälgi juhendit pakendil), siis pane see ahju esimesena ja lisa köögiviljad nii et neile jääb ahjus istumiseks aega u 1 tund ja veel 15-20 minutit täiendavaks pruunistamiseks.