Teriyaki-mustika marinaadis seakael ahjupeedi ja lehtkpsaga

2-4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere Teriyaki-mustika marinaadis ahjukaela küpsetuskarbis
400 g noori (värvilisi) peete
3 suuremat lehtkapsalehte
3-4 sl palsamiäädikat
soola-pipart
1 sl õli
Serveerimiseks keedetud (musta) riisi

Valmistamine

Koori peedid ja lõika paari sentimeetri paksusteks tükkideks. Tõsta need väiksemasse ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga ning nirista peale õli. Kata peetidega ahjuvorm fooliumiga ja tõsta küpsetuskarbis seakaelaga samal ajal 180 –kraadi ja pöördõhurežiimi juures ahju (ära unusta küpsetuskarbi kattesse auke toksida!). Küpseta 30 minutit. Puhasta sel ajal lehtkapsas jämedamatest rootsudest, kalla korraks keeva veega üle ja loputa külma veega ning suru käte vahel kuivemaks – nii jääb kapsas ahjus küpsedes küll mõnusalt krõbe, kuid ei küpse liialt. Kui aeg käes, eemalda peetidelt foolium ja seakaelalt kate. Lisa peetidele lehtkapsas ja palsamiäädikas, sega ja küpseta mõlemat vormi taas koos 10 minutit. Keera seejärel temperatuur maha, aga lase toidul ahjus veel 10-15 minutit järelvalmida. Nende valmimisetappide ajal keeda valmis riis. Serveerimiseks lõika seakael viiludeks ja tõsta koos riisi ja peedi-lehtsalatiga taldrikutele. Kurna küpsetuskarpi jäänud leem ja kasuta kastmena.