Tomatisalat granaatõuna ja koriandriga kaukaasiapärase šašlõki juurde

4
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere Kaukaasia šašlõkki kuivmarinaadis
500 g erinevas suuruses tomateid
0,5 punast sibulat (või 1 sibul, kui kasutad seda ka šašlõkivarrastel)
¼ granaatõuna seemned
2-3 sl granaatõunakastet
peotäis koriandrilehti
soola-pipart

Serveerimiseks adžikat, Kreeka jogurtit ja lavašši ning veidi õli grillimiseks

Valmistamine

Salati valmistamiseks viiluta tomatid ja lao vaagnale. Viiluta järele jäänud pool sibulat ja jäta lõika osad viilud soovi korral veel väiksemateks tükkideks. Maitsesta salat ja nirista peale granaatõunakastet. Puista peale granaatõunaseemneid ja koriandrilehti. Grilli šašlõkk vastavalt pakendi juhistele ja lüki soovi korral ka poole sibula viilud varrastele. Grilli kergelt paari minuti jooksul ka lavašš (määri see enne grillile asetamist kergelt õliga kokku).
Serveeri salatit grillitud Kaukaasia šašlõkiga ning lavaši, jogurti ja adžikaga. Soovi korral saad koostisosadest valmistada ka maitsva võileiva – lõika lavašš pooleks, määri kergelt jogurti ja adžikaga ja tõsta sellele tomatisalatit. Viiluta liha õhemaks ja tõsta salatile ning puista üle koriandrilehtedega.