Grill-suupisted ürdimardinaadis liha, köögiviljade ja rukolapestoga

6 tk
Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Rakvere ürdimarinaadis grill-liha
10 noort koorimata keedukartulit
150 g minipaprikaid
150 g padron-pipraid
peotäis rukolalehti
4 sl majoneesi
veidi õliiviõli
soola, pipart

Pesto:
50 g rukolat
0,75 g puhastatud kõrvitsaseemneid
1 väike küüsluguküüs
0,5 sidruni mahl
1 dl oliiviõli
30 g parmesani
musta pipart, soola

Valmistamine

Pesto valmistamiseks kalla köögikombaini rukola, kõrvitsaseemned, kooritud ja kergelt hakitud küüslauk, riivitud parmesan, sidrunimahl ja pool õlikogusest. Töötle lõiketera abil tükiliseks massiks ja lisa ka ülejäänud õli. Maitsesta soola-pipraga.
Sega keedukartulid kergelt vähese õli ja 0,5 tl pestoga läbi ning suru lapikuks, aga nii et kartul ühes tükis püsiks. Hea on seda teha näiteks majoneesipurgi või kartulipressi abil.
Grilli liha vastavalt pakendi juhistele ja tõsta grillile ka kartulid ning pruunista mõlemalt poolt u 3-4 minutit. Kalla malm- või grillpannile veidi õli ja lisa minipaprikad. Kuumuta segades u 5 minutit, kuni paprikad kergelt lössi vajuma hakkavad ja lisa seejärel ka padron-piprad. Kuumuta veel sama kaua, kuni kõik piprad on pehmed ja maitsesta soolaga. Sega majonees 1 sl pestoga ja pane eraldi kaussi, teises kausis serveeri pestot. Suska grillitud lihatüki küljelt sisse ühtlaste vahedega u 5 väiksemat grilltikku ja lõika liha tikkude vahelt läbi. Serveeri koos köögiviljade ja kastmetega ning tõsta vaagnale ka rukolalehti.