Mustikamarinaadis grill-liha






Kodumaine seakaelakarbonaad ja kergelt suitsune mustikamarinaad, millele lisavad vürtsikust erinevad piprad, küüslauk ja sibul, annab erilise maitse igale grilliõhtule. Marjaselt mahlases marinaadis on kasutatud ehtsat mustikapüreed.
EAN | |
---|---|
500 g | 4740003006741 |
Koostisosad
seakaelakarbonaad (80%), marinaad. Marinaadi koostisosad: vesi, mustikapüree (6,4%), rapsiõli, sool, suhkur, vürtsid (sh paprika), lõhna- ja maitseained (sh sinep, pärmiekstrakt), toiduvärv: karamell, happesuse regulaatorid: E300, E330, antioksüdant: E316.
Valmistamine
Aseta liha grillile hõõguvate süte kohale siis, kui saad hoida kätt 10 cm kõrgusel grillresti kohal end põletamata 3–4 sekundit. Alustuseks grilli lihalõike kummaltki poolt kõrgemal temperatuuril u 1 minut, et lihamahlad kinni jääksid. Edasi ära pööra lihatükke rohkem kui üks kord, sest liigne pööramine muudab liha kuivaks. Kasuta pööramisel grilltange, mitte kahvlit, et vältida mahlade väljanõrgumist. Grilli liha umbes 10 minutit kummaltki poolt. (Ahjus küpseta liha ~200 ˚C juures umbes 40 minutit.) Pehmema ja mahlasema roa saad, kui jätad liha lõpuks veel kaane alla madalamal kuumusel hauduma.
Säilitamine
0…+4 °C
Keskmised toiteväärtused 100 g toote kohta: | |
---|---|
Energiasisaldus | 843 kJ / 202 kcal |
Rasvu | 13 g |
Sh küllastunud rasvhappeid | 4,8 g |
Süsivesikuid | 4,3 g |
Sh suhkruid | 4,3 g |
Valke | 17 g |
Soola | 1,1 g |