Kurgi-mustikasalat vardaliha juurde

Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Kadaka-metsamarja kuivmarinaadis vardaliha
400 g kurke
200 g rediseid
100 g kultuur- või metsamustikaid
väike punane sibul
1 tl tüümianilehti
1 sl õunaäädikat
maitse järgi soola, veidi suhkrut ja musta pipart

Valmistamine

Viiluta kurgid ja redised.

Viiluta ka sibul ja lõika viilud soovi korral veel väiksemateks tükkideks.

Vala köögiviljad suuremasse kaanega plastkarpi, lisa julgelt soola ja kalla sekka ka äädikas ja teised maitseaineid ning pooled mustikatest. Kata karp kaanega ja loksuta tugevalt läbi. Lase külmikus maitsestuda, kuni liha grillid. Enne serveerimist sega karbisisu läbi, vala serveerimisnõusse ja puista peale järele jäänud mustikaid.

Serveeri koos vardalihaga.