Salativaagen maasikate ja passionikastmega

Retsept: Lia Virkus, Foto: Jaan Heinmaa

Südasuviselt värske ja värviline salativaagen sobib šašlõki ning vardaliha kõrvale lausa valatult! Retseptist jagub neljale grillisõbrale.

Koostisosad

Rabarberi-mündi vardaliha
suur peotäis värskeid spinatilehti
suur peotäis värsket rukolat
7-8 redist
1 värske kurk
200 g maasikaid
Passionikaste:
6 passionit
0,5 dl oliiviõli
2 tl mett
1 tl Dijoni sinepit
veidi soola ja musta pipart

Valmistamine

Lüki lihatükid vardasse ja grilli küpseks.

Poolita passionid ja kaabi lusikaga neist viljaliha kaussi. Lisa ülejäänud kastmeained ja sega ühtlaseks.

Pese mõlemad salatilehed ja laota suurele vaagnale. Viiluta redised ja kurgid, poolita maasikad. Lao salatile. Nirista üle poole kastmega vahetult enne serveerimist, serveeri ülejäänud kaste kausikeses kõrvale. Serveeri koos Ürt & Grill seeria vardalihaga!