EST

Retseptid

Guljašisupp sealihaga

Koostisosad

450 g Seaguljašš
4 viilu Suitsupeekon
2 sibulat
5 küüslauguküünt
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 roheline paprika
1 punane paprika
2-3 suuremat kartulit
1 sl suitsutatud paprika pulbrit
0,5 tl köömneid
2 sl hakitud peterselli
soola, pipart
hapukoort serveerimiseks

Valmistamine

Pruunista pannil hakitud peekon ja tõsta supipotti. Järele jäänud rasvas pruunista guljašitükid ning lisa peekonile. Kuumuta pannil paari minuti jooksul hakitud sibul ja küüslauguküüned, kuni need on pisut pehmenenud. Lisa paprikapulber, köömned, tomatipasta ning hakitud ja seemnetest puhastatud paprikad. Sega paprikasegu liha-peekoniga läbi ja lase kaane all u 45–60 minutit podiseda, kuni liha on peaaegu pehme. Lisa u 2 l vett ja tükeldatud kartulid ning keeda veel u 20 minutit tasasel tulel, kuni nii liha kui ka kartulid on pehmed. Maitsesta soola-pipraga ja puista peale hakitud petersell. Soovi korral serveeri koos hapukoorega.

Foto & retsept: Britt Paju