Grillitud kartuli-tomatisalat kauaküpsenud ribi juurde

Retsept: Britt Paju, Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 Kauaküpsenud Rakvere ribi
400 g noori koorega keedetud kartuleid (näiteks eelmisest päevast järele jäänuid)
200 g kirss-kobartomateid
1 roheline sibula vars
2 sl hakitud tilli
2 sl majoneesi
1 sl Kreeka jogurtit
1 tl teralist sinepit
1 sl oliivõli
soola-pipart

Valmistamine

Kastme valmistamiseks sega majonees sinepi ja jogurtiga ning maitsesta kergelt.

Poolita kartulid, maitsesta kergelt soolaga ja sega õliga läbi. Tõsta keskmise kuumuse juures grillile ja lase mõlemalt poolt u 3 minutit küpseda, et kartulid oleksid kuumad ja jumekad.

Loputa tomatid veega, et varreosa ära ei kõrbeks ja tõsta tomatikobarad samuti grillile. Tõsta valmis köögiviljad kaussi või vaagnale lisa kaste ning puista peale hakitud roheline sibul ja till.

Paku salatit kauaküpsenud ribi kõrvale.