Kadaka-metsamarja vardaliha kadakases demi- glace-kastmes

5
Foto: Britt Paju

Koostisosad

1 pakk Kadaka-metsamarja kuivmarinaadis vardaliha 600g

400 ml Demi Glace kastet

170 ml punast veini

30 ml veiseliha fondi

15 g kadakamarju

1 rosmariini oks

10 g võid

Valmistamine

Küpseta liha eelsoojendatud ahjus 220 °C juures umbes 15 minutit, kuni tekib koorik. Sulata poti sees või, blanšeeri kadakamari. Lisa vein ja lase paar minutit haududa, et alkohol välja aurustuks. Peale seda lisa küpsetatud liha ja prae paar minutit koos veiniga. Lisa demi glace, pane rosmariini oksake sisse ja lisa veiseliha fond ning sega kergelt.
Lase madalal kuumusel kinnise kaanega umbes 1 tund haududa, kuni liha muutub pehmeks ja vedelik läheb paksemaks.